sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

mahdottomien takkujen leikkaaminen turvallisesti

Tietänemme kaikki koiran omistajat, miten kamalaa on heilua saksien kanssa hankalissa paikoissa, koiran mahdollisesti jopa rimpuillessa. Jotkut takut, varsinkin huopaantuneet eivät ole enää avattavissa normikeinoin. Takut saattavat kehittyä esimerkiksi valjaiden hangatessa niin, että takku suorastaan tukistaa ja venyttää ihoa laajaltakin alueelta. Olisi aivan kamalaa, jos tulisi vaikka leikanneeksi vahingossa haavan!


Pähkäilin kainalotakkujen kanssa kerran hiki otsassa, kunnes keksin seuraavan oivan keinon. Toimii korvantaustakkuihin ja huopaantuneisiin takkuihin missäpäin  vain koiraa.


Aseta kampa poikittain aivan takun tyveen ihon suojaksi. Yleensä takun alla on juuri sen verran tilaa, vaikka takku olisi laajakin, että kamman piikit menevät läpi vaakasuorassa takun tyveen suojaamaan ihoa, näinollen ei ihokaan veny paikoitellen saksien tielle!


Takkua voi leikata myös vähän kerrallaan tällä samalla keinolla, eikä tarvitse olla ollenkaan sielu sykkyrällä vahinkoja peläten! Saksien kärjellä voi nyrhiä takkuun viiltoja tai sitten leikata koko takkupallero kertalaakista irti.


Kampa toimii väliseinänä takun ja ihon välillä ja tiheät kamman piikit estävät ihon venymät saksien puolelle.


Toivottavasti "keksinnöstäni" olisi edes jollekin hyötyä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja niksit kirjoittamistani aihepiireistä ovat tervetulleita!