sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

koiran pelkotila vieraita esineitä kohtaan



Koirien käsittelemä lelu :)




Olen nyt kahdella koirallani päässyt testaamaan tätä samaa keinoa, jonka itseasiassa sattumalta huomasin lapsuudenkotini koiran kohdalla. Irlanninsetterimme Ami reagoi eleeseeni yllättävän nopeasti ja kokeilin tätä samaa kikkaa omien Cavalierieni kanssa, tepsi niihinkin salamannopeasti!


Jos koira on varautunut jotain esinettä tai vaikka ulkona olevaa "outoa" asiaa kohtaan, joka ei ole joka päivä ollut juuri siinä (koirathan huomioivat aivan yllättävän tarkasti esim. muovipussin ilmestyneen ulkoilulenkin varrelle ja saattavat arastella sitä), mikäli mahdollista, ota esine käteen ja nosta se omaa kaulaasi vasten (aatamin omenaa vasten).


Meillä kaikki nämä koirat ovat tässä tilanteessa vain vilkaisseet ja helpottuneena ovat alkaneet tarkastella esinettä. Mikäli esine on suuri, kuten esim. pölynimuri, voi kumartua sen yli ja painaa omaa kaulaa sitä vasten, tai nostaa letku omaa kaulaa vasten. ! Koira varmastikin toteaa, että kysessä ei ole vaarallinen asia kun laumanjohtajakin käsittelee sitä näin rennosti. Testaamisen arvoinen kikka! Ei voi olla sattumaa että kaikki kolme koiraani  ovat reagoineet samalla tavalla ja välittömästi lopettaneet pelkäämisen.


Tietysti, jos koiralle on jo ehtinyt muodostua aivan kammo jotain asiaa kohtaan, en osaa sanoa miten tepsii, ainakaan heti. On erittäin mielenkiintoista huomata, kun koira salamannopeasti luovuttaa jännityksen ja kuin huokaisten alkaa nuuskia eri lähtökohdasta aikaisemmin pelkäämäänsä esinettä.


Kertokaa ihmeessä kokemuksia, jos joskus testaatte!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja niksit kirjoittamistani aihepiireistä ovat tervetulleita!