tiistai 6. syyskuuta 2011

terveystarkastuksessa



Matkalla mökille
 nukahti pää ruokakassissa, vesikippo kypäränä :)
Klikkaamalla kuva suuremmaksi




Meidän Häslä-Petteri Koirapoika kävi tänään lääkärillä, kun on alkanut ravistella korviaan viimeisen viikon aikana. Satunnaista rapsuttelua ja ravistelua, mutta koska korvat ovat niin puhtaan oloiset, ajattelin käyttää lääkärillä syvemmälle kurkistuksessa.


Löytyihän sieltä punoitusta korvakäytävästä, ei kuitenkaan hiivaa tai tulehduspöpöjä näytteissä, joten korvanpuhdistusaineella mennään seuraava viikko. Jos oireet jatkuvat, ensin korvatippahoito ja jollei sekään auta käytän keskikorvakuvassa, sillä mitään muita oireita mistään vakavammasta ravistelua tai rapsutusta aiheuttavasta ei ole havaittavissa. Oireet ovat kyllä niin lieviä, että eiköhän tämä lähde jo tiiviillä puhdistuksella.


Samalla kuunneltiin sydän virallisena ja poika sai terveen paperit siltä osin. Tiesin kyllä sydämen olevan terve, sillä aiemman histiosytoomaleikkauksen aikana tänä vuonna, sydän oli kuulemma erittäinkin hyvän kuuloinen. Tämän kuuntelun teetätin nimenomaan rodun puolesta/hyväksi.


Olen myös tehnyt Cavalieryhdistykselle henkilökohtaisen rahalahjoituksen, jota ajattelin pitää ohjelmistossa nyt medihelin ja sotainvalidien ohella, tuettavien listalla. Muistakaa kaikki tukea oman koiranne rotua rotuyhdistyksen toivomin virallisin tarkistuksin ja osallistumalla edes jollain tapaa rodun terveyttä edistäviin projekteihin. Lahjoitus on yksi keino tähän. :)


Cavalieryhdistyksen sivuilla on tiedot rodun terveystilistä tilinumeroineen, jonne tässkin nyt linkki. Hyvää mieltä toi lahjoittaminen, kun muuten ei pysty ehkä suuria tekemään omalta osalta. Tulen vielä kuvauttamaan (MRI) koirapojan rodun tilanteen kartoittamiseksi,  kun se täyttää ensin 2,5 v. Sekä omaksi tiedoksi, mutta koko rodun tilanteeseen tahdon tämän tehdä.


Linkki Cavalieryhdidstyksen terveyssivulle, jossa tiedot terveystiliin, lahjoitusta varten


Roy ansaitsee minulta ison kiitosrapsutuksen, sillä se käyttäytyi lääkärireissulla kuin unelma. Totteli puntarilla (9,7 kg), antoi tutkia suun ja korvat todella kiltisti, näytteenottoineen ja kurkisteluineen. Odotteli tuloksia niin kiltisti jaloissani istuskellen ja meni autoon kuin elokuvatähti konsanaan. Kun tulimme omalle pihamaalle oli vallan pakko purkaa kertynyt jännitys kimakalla haukulla, jota jatkui kiihkeänä ensimmäiseen puskaan asti. Onneksi tällöin pihapiirin kaunotarten allekirjoitukset nappasivat mielenkiinnon :)


Hieno poika, Roy! Yllätit minut nappikäytöksellä, vaikka sellainen nuori hormoni Häslääjä oletkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja niksit kirjoittamistani aihepiireistä ovat tervetulleita!