sunnuntai 14. elokuuta 2011

uusin löytö kevyisiin ajanvieteherkutteluihin - strutsin jänteet

Kuva: Zooplus
Strutsin jänteet (luonnossa vaaleampia)


Koiriemme hampaat ovat entistä ehommassa kunnossa! :D Dina, joka ennen  erinomaisten puruluiden löytymistä kärsi hammaskivestä ja jonkinasteisista ientulehduksista, hoidoista huolimatta, on nykyään täysi peto tuhoamaan mitä sitkeimpiä puruherkkuja. Dina pureksii luut jopa Roytä nopeammin, joka on jo aika vauhti!


Kumpikaan koiramme ei välitä perus nahkapuruluista, hiukan kulmaa on järsitty ja se on siinä. Pureskelu jäänyt enemmänkin leikin varjoon, niitä vain kannettiin toisen kiusaksi eestaas. Aiemmassa postauksessani esittelemäni uudet löydöt uppoavat nirsoillekin koirillemme (ja lähipiirin kaikille koirille, joille olen näitä koemaistattanut, tilaavat niitä itsekin nykyään).


Nämä strutsin jänteet maistuivat heti. Jopa niin hyvin, että pientä ennen näkemätöntä oman herkun puolustamistakin esiintyi kiivaana paikanvaihtona ja toisen varoittavana mulkoiluna, selkeästi ne maistuivat hyvälle!!


Tämä noussut puruteho on selkeä osoitus siitä, että hampaat ja ikenet ovat kivuttomia ja tavoitteessa ollaan onnistuttu. Suuhun kurkistaessa ovat nyt ne pienet värjäytymätkin historiaa,  mitä kuivakanapäälysteisten kierrepuruluiden jäljiltä saattoi vielä esiintyä. Ikenet ovat terveet ja hyvän väriset. Uusin ja erityisen sitkeytensä vuoksi koiralta kauemmin vaivannäköä vaativa löytö on nyt vakio kamaa valikoimissamme!


Ostin viimeksi myös peuran jänteitä kokeiluun, mutta ne ovat rakenteeltaan selkeästi erilaisia. Ensinnäkin, peuran jänteet ovat hervottoman kokoisia, strutsin vastaavasti juuri passelin kokoisia. Peuran jänteet tuntuvat murtuvan ja pelkään niiden halkeavan liian pitkiksi tai ainakin vaarallisemmiksi kliisuiksi. Strutsin jänteet alkavat pehmetessään ja koiran pureskellessa avautua eri tavalla, kuin sitkeä köysipunos. Näiden pureskelua lopeteta kesken, niitä ei niin vaan pois otetakaan, joten on syytä antaa koiralle sen kokoinen jänne minkä se voi kerralla syödä.


Koira joutuu todellakin tekemään töitä katkaistakseen nämä kostuneet "narut" ja ne menevät näköjään hyvin joka kolkkaan hampaistossa, puhdistaen ja hoitaen ikeniäkin. Loistavaa! Tänään lähti tilaus Zooplussalle. Ne ovat myös täysin lisäaineettomia ja vähärasvaisia! Hyvin ovat sulaneet, vaikka hiukan epäilin josko mahat menevät tukkoon. Ei hätää! Valvon kyllä aina kun koirat syövät puruluita ylipäätään, että kaikki sujuu toivotusti.


Tilasin naapuripiirin toiveesta heille lisää kuivakanapäälysteisiä kierreluita, meille muutamia kanapäällysteisiä murskepuruluita ja näitä strutsin jänteitä useamman pussin. Lisäksi tulee ilmaiseksi jättikassi (Ikeakassimainen) ostoskäynteihin, pehmolelu noutoleikkeihin ja namipussi (nameja varten) lenkeille, nämä kaupan päälle. Lisäksi tämä uusi tilaus kartuttaa pistetiliä uusiin omavalintaisiin, ilmaisiin kylkiäisiin. Olen tyytyväinen :) Kuljetus on ilmainen kotiovelle asti! Noin  reilun viikon kuluttua paketti ilmestyy muun postin mukana ovelle asti!


Tarkoitus ei ole mainostaa, en saa tästä mitään muuta hyötyä itselleni, kuin hyvän mielen siitä, että ehkä joku toinenkin löytää mukavia ja toimivia ratkaisuja koiriensa painonhallintaan ja hampaiden hoitoon.


Lisäys 15.8.11: Liottamalla peuran kuivattuja jänteitä hetken vedessä ennen koiralle antoa, poistui liuskamaiseksi halkeilu. Maistuvat yhtä hyvin, kuin strutsinkin jänteet. Lisäys 18.8. peuran jänteet ovat ehkä sekoittaneet Royn vatsan, tietysti joku muu voi olla vaivan takana, strutsin jänteiden aikana (useita päiviä käytössä, masu ei mennyt kertaakaan sekaisin) Dinan vatsa on kestänyt nämäkin hyvin.

1 kommentti:

  1. Hei Anna!

    Koiran- ja kissanruokavalmistaja MUSCHilla on käynnissä koira- ja kissaihmisille suunnattu bloggauskilpailu. Pääpalkintona 100 euron lahjakortti! Mikäli osallistuminen kiinnostaa, lisätietoja osoitteesta: http://www.musch.fi/blogi/musch-bloggauskilpailu-voita-100-%E2%82%AC-lahjakortti

    Terveisin,
    MUSCHin tiimi

    VastaaPoista

Kommentit ja niksit kirjoittamistani aihepiireistä ovat tervetulleita!