keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

remmikikka ryntäilevälle - oma havainto

Tehoaa ihmeellisen hyvin
pienen harjoittelun jälkeen!
Kuva klikkaamalla suuremaksi
Seuraavassa yritän kuvailla itse kehittelemäni ja kolmella koiralla kokeilemani niksin koiran vetohinkujen vähentämiseksi. Ensimmäinen koira, jonka kanssa tämän tavan otin käyttöön, oli meidän Irlanninsetteri Ami. Loppujen lopuksi Ami oppi erittäin hyvin kävelemään nätisti vierellä vetämättä, mutta nuorena koirana se tuppasi viuhtoa menemään.


Varsinaista nätisti kävelyä ei oltu harjoiteltu vielä sen kummemmin, mutta alkoi olla tosiaan sen aika, kun muistan käden ympäri kieputtamani remmin kiristäneen nyrkkiäni ja hermot alkoivat olla myös yhtä kireällä, mikä ei todellakaan auta asiaa. 


Kuva klikkaamalla suuremmaksi
Päätin lyhentää remmiä muulla tavoin, kuin nyrkin ympäri kieputtamalla ja siitä kaikki tavallaan "vahingossa" lähti. Otin noin 1/3 pituuden päästä  otteen, jolloin remmin pituus oli sopiva pitämään koiraa juuri sivulla kävelemässä, ns. lyhyt remmipituus. Sen jälkeen kiepautin 2/3 loppupään remmistä koiran rinnan yli ja pudotin sattumalta remmilenkkiä hiukan alemmas rinnalle, melkein jalkojen aluun asti eli:


kaulapannasta tuleva alkupää, 1/3 kohdalta napakka ote, loput remmistä koiran rinnan ympäri niin, että loppuremmi on hiukan alempana rinnalla, melkein siellä mistä jalat alkavat, tämä osa remmistä saa olla hiukan löysällä, että se tehoaa paremmin!


Nimittäin, oletan että koiraa ottaa kovin päähän tämä löysän remmin aiheuttama tunne alarinnalla, jos koira vetää, kiristyy myös tämä lenkki ja tunne on kuin joku ottaisi vastaan rinnalla tai "ikävästi tassujen lähellä". Koira alkaa epäröidä, eikä ehkä aivan miellä sitä edes remmiksi, koska tämä löysän remmin lisäohjaus ja tarvittaessa kiristyminen näyttää tepsivän. Kokeilkaa ihmeessä!


Olen käyttänyt tätä "remmilenkkiä" nyt kaikilla 3:lla koirallani ja jopa tähän melko luupäiseen urokseen se tehoaa myös ja se on jo paljon se! Otan sen tähän lyhyeen remmilenkkiin kävelemään joksikin aikaa, jos ei oikein ole muut remmikasvatustemput tehonneet. Viimeinen kurinpalautus :D


Kuva klikkaamalla suuremmaksi
Roy ei selkeästi pidä tästä "viimeisestä" keinosta, koska se yrittää peruuttaa siitä pois, mutta tämän varalle olen kehittänyt lisäkikan, jolloin kiepautan näitä kolmea narua (alkupää remmistä ja lenkin kaksi muuta osuutta, yhteensä kolme "narua" on nyrkissä) kiepautan tätä kolmen narun satsia pari kieppiä ympäri "ruuville" joten rintalenkki pienenee ja koko lyhyt remmi on napakka, eikä peruuttelut onnistu.


Koira alkaa kävellä tässä kieputetussa remmissä nätisti, jos oppii säätelemään tätä rintalenkkiä tehokkaasti, eli pudottaa sitä löysemmäksi alarintaan, melkein siihen mistä tassu alkaa "häiritsemään". En voi uskoa, että se olisi sattumaa, että tämä on tepsinyt kaikilla kolmella!


Otan Royn tähän lyhyeen "remmilenkkiin" kävelemään aina jos on ns. oltava taattua, että se pysyy aivan vierellä, kuten kävellessä ihmisvilinässä tai torialueella jne. Testatkaa ihmeessä ja antakaa palautetta! Jos näitä turinoita edes kukaan lukee :D Minua kiinnostaisi kovin tietää toimiiko tämä muillakin. Sikäli testaaminen ei ota jos ei annakaan, kun ei tässä mitään lisävarusteita käytetä. :)

1 kommentti:

  1. Kokeilen kahdella nuorella cavallani ja kerron, miten meillä tepsi! :)

    VastaaPoista

Kommentit ja niksit kirjoittamistani aihepiireistä ovat tervetulleita!