maanantai 21. maaliskuuta 2011

kompostikehikoista näppäriä pienaitauksia

Olen ostanut tähän tarkoitukseen muutamia rautakapoista löytyviä kompostikehikkoja, jotka ovat vihreällä muovipinnoitteella päällystettyjä metallilanka seiniä, jotka voidaan  yhdistää toisiinsa mukana tulevilla metallisella spiraaleilla tai vaikka rautalangalla.


Pentuaitaukseksi ne ovat oikeinkin sopivia mutta myös muulloin olen, tarpeen vaatiessa, jakanut asuintiloja osiin, esimerkiksi toisen koirista sairastellessa tai muuten "tilapäishäkkiä" tarvittaessa.


Aitausten kokoa voi esim. muutaman kompostikehikko paketin seinillä muokata tarpeen mukaan. Erittäin tukevasti seisoo esim. viidestä seinämästä koottu hunajakennon muotoinen aitaus.


Olen myös rakentanut näistä avattavia portteja rappusiin ja kun koirat ovat olleet todella pieniä pentuja, olivat rappuskaiteiden omat raot niille vaarallisen suuria. Kompostihäkkiseinämillä niistäkin sai turvalliset.


Niillä voi myös suojata/rajata puutarhassa alueita koirilta suojaan, tai tietysti käyttää kompostikehikkoina! :D Mielikuvitus on vain rajana. Meillä marsut ulkoilivat ruohikolla tällaisissa (katoksi vielä yksi pala, ettei linnut tai kissat päässeet käsiksi), miksei myös voisi rakentaa pihapiiriin kangaspäällysteellä (lakana) koirankoppia helteiden ajaksi jne. Kehikkoa voi leikata vahvoilla pihdeillä ja muokata niitä tapeisiin sopivaksi.


Pentuaikana suljin myös oviaukkoja näillä. Koira yleensä tyytyy olemaan aidan takana paremmin kuin suljetun oven takana, jos pääsee näin näkemään omistajan touhuavan toisessa huoneessa.


Linkki josta pääsee näkemään esim. Prisman tuotteen tietoineen


http://www.prisma.fi/market/prisma?a_Visit:tuote=7zsqawuwhgdrur6z&kategoriaTunniste=J%C3%A4tehuolto&path=PuutarhaPiha%2FPihakoristVar%2FJ%C3%A4tehuolto&paikkakunta=Vantaa&osuuskauppa=HOK-ELANTO&pageName=Main

1 kommentti:

  1. Myös pienillä roduilla tällänen toimii näyttelyissä häkkinä. Saa hieman jaloitella eikä tarvi pelätä että remmit sotkeutuu/jää toisten jalkoihin.

    VastaaPoista

Kommentit ja niksit kirjoittamistani aihepiireistä ovat tervetulleita!