torstai 26. toukokuuta 2011

kasvain koiran iholla - kutaaninen histiosytooma

Koirapoika ottamassa aurinkoa terassilla
(kukkaset aidattuna, koska...)


Ilouutisia! Tänään soitti eläinlääkäri koepalatuloksista Royn tassun osalta ja saimme kuulla juuri sen mitä ennakkoon osasimme kyllä jo hiukan aavistella. Royn tassusta poistettu kasvannainen osoittautui Kutaaniseksi Histiosytoomaksi,  joita esiintyy nimenomaan nuorilla koirilla ja ne tuppaavat lähtemään itsekseen poiskin, tosin elettyään ensin muutaman kuukauden elinkaarensa. Pojan tassussa ollut kasvannainen oli kuin ylimääräinen, tulipunainen antura, joka sijaitsi kannuksen yläpuolella. Se vuosi verta ja koira nuoli sitä jatkuvasti, joten suurentuneen tulehdusriskinkin vuoksi se päätettiin poistaa.


Koiralta poistettiin tämä kasvannainen (n. neliö cm kokoinen) nukutuksessa ja siihen tuli reilun 3 cm haava (koska ympäriltä otettiin varmuudeksi kudosta pois, myös ettei tämä uusisi). Lääkäri totesi, ettei tule luultavimmin uusimaan, ainakaan tähän kohtaan. Pallura oli tosiaan niin huonossa kohtaa, että olisi vuotanut useasti verta ja kun kesä oli tulossa..


Tässä linkki erittäin hyvin Royn kasvainta vastaavaan KUVAAN. Koko kirjoitus on tietopitoinen, käykää lukemassa! Linkki Solakan dandies -sivustolle ylipäätään, josta lupa tähän linkitykseen.  Royn kasvain oli verenvuodon vuoksi  vielä punaisempi ja kuivunut veri teki mustanpuhuvia osia pinnalle. Aika kauhean näköinen ja säikäyttävä löydös, mutta onneksi vaaraton!!


Kukat hetken ilman aitaa..


Tänään olen kitkenyt terassin lautojen välistä törröttävät rikkaruohot ja seurassani puuhasteli tämä kuvissa näkyvä ahkera osallistuja koppansa kanssa. Se muutenkin luulee, että kukille kaadettu vesi on myös hänelle tarkoitettu virvoke ja näinollen olen joutunut kevyellä aidalla eristämään kukkaset turvaan. Kunhan poika saa kopan pois päästä, voimme poistaa aidankin :D


Jammi .. kasteluvettä!
Syy aidan olemassaoloon.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja niksit kirjoittamistani aihepiireistä ovat tervetulleita!