torstai 31. maaliskuuta 2011

pellolla palloilua - kesäksi metsä/pelto-käyttöön tarkoitetun puvun ideointiaSuhinaa pellolla, Dina


Tulimme juuri ulkoilemasta, perus lenkuralta ja heittelemästä lumppareita koirille noudettavaksi peltoaukealla. Roy juoksee useita kilometrejä, kun sille heittelee peltoaukealla lumipalloja, se käy koskettamassa nenällään heitettyä palloa tai kaivelemassa putoamiskohtaa raivokkaasti ja sitten se palaa vierelle odottamaan seuraavan pallon lentoa.


Näin se tulee juokseeksi useita ylimääräisiä kilometrejä. Jopa umpihangessa se jaksoi sinkoilla edes takaisin 20 m suuntaansa olevia pätkiä. Sillä ovat ihan uskomattomat energiavarat, pieni koira iso sielu! Dina myös haluaa hakea palloja, mutta VAIN polkua pitkin heitettyjä :D. Kun Roy hyökkää risukon läpi välittämättä esteistä, neiti sipsuttaa mieluummin valmiiksi tallattuja polkuja.


Palloja heitellessäni tulivat mieleeni tulevat ajat, pellot ja metsät etanoineen ja muine turkkiin tarttuvine öttiäisineen ja tikkuineen. Olen joskus hankkinut koiralle paidan, hyvin kevyen, jota kehittelemällä jonkinlainen kevyt suojapuku saattaisi syntyä. Onneksi minulla on tämä yksi olemassa, mutta mietin että pienellä viilaamisella tästä tulisi oiva ja monikäyttöinen kesäpuvun malli.


Yritin katsoa olemassa olevan paidan valmistajan tietoja netistä, muttei sieltä mitään löytynyt. Japanilaista tekstiä roppa kaupalla ja jotain design röyhelöitä. Kuitenkin, koska minulla on tämä näppärä ompelija tiedossani, saatan kirjoittaa hänelle idean ns. pelto/metsä/viilennyspuvusta, joka on kevyt (ei kuuma kesällä), estäisi etanoiden tarttumisen rinta- ja masukarvoihin ja sitä voisi käyttää jopa viilennyspukuna helteillä.


Asiasta lisää myöhemmin. Voin laittaa tänne tietoja asian etenemisestä. Mikäli ompelija innostuu, saattaisi tällaisesta puvusta innostua muutkin koiranomistajat? Kuka tietää..


Kesää odotellessa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja niksit kirjoittamistani aihepiireistä ovat tervetulleita!