torstai 24. maaliskuuta 2011

kevyet ja lisäaineettomat lisäravinteet - herkut - snacksit

Kierrepuruluu broilerin kuivalihalla, sushikierre,
 murskeluu kuivabroilerilla
Oscarin koirapopcornit


Kuten aiemmassa postauksessani olen kertonut, olen pyrkinyt etsimään koirille painonhallinnan kannalta kevyitä tuotteita. Kriteereinä ovat olleet vähä rasvan määrä, mikäli mahdolllista oikeanlaisen rasvan saanti, vehnättömyys, lisäaineettomuus ja väriaineettomuus.


Kierrepuruluut broilerin kuivalihalla: (kuvassa Cookie's Delikatess kierrepuruluu) Rasva % 3 luokkaa näissä tämän tyyppisissä


Koska koiramme ovat molemmat hylänneet perus naudan/possunnahka kierreluut syömättöminä, kyllästyin siihen että aina löytyi lattialta noin 1 cm järsittyjä kierrepuruluita. Samaten ne lähinnä toimivat "tämä pitää piilottaa" -esineinä ja tietokonepöydän johtokiepit olivat vaarassa, kun piilottelijat hipsivät aarteitaan hautaamaan ja hetken päästä parempaan paikkaan noutamaan.


Nyt voin ilokseni ilmoittaa, että molemmat koirat rakastavat niitä nappaavat löytämäni kierrepuruluut ja kipittävät kumpikin tahoilleen syömään niitä, eikä niitä pidetä hetkeäkään leluina. Toinen menee eteisaulaan aina samaan paikkaan syömään ja toinen vie koiranpedille ja jyrsii sen sen siliän tien menemään takapuoli ylhäällä  :D, aina samat kuviot! Kierrepuruluu on naudan nahkaa ja päällä on ohut kerros kuivattua broilerin lihaa


Mustista ja Mirristä saa nykyisin vastaavia, mutta niissä on broilerin fileestä paljon isompi pala päällä. Itse suosin näitä vähemmällä määrällä kuorrutettuja, painonhallinnan vuoksi. MM luut ovat myös erittäin hyviä ja maistuvat yhtälailla, ne tulevat myös kalliimmaksi pitkällä juoksulla, kuin nämä netistä tilaamani luut. Tuotteiden saatavuus voi kuitenkin vaihdella Zooplussallakin.


Olen todennut, että maistuvan broilerin kuivalihan vuoksi koira pehmittää luuta sopivasti sitä irti jyrsiessään ja loppuluu menee siinä tohinassa hiukan jo pehmittyään kuin puoli huomaamatta, eikä jää kesken. Hammashuollolle iso plussa!


Niksi:

Normi nahkapuruluiden hiukan paremman menekin mahdollistaa se, että liottaa puruluuta hetken vedessä tai jos mahdollista suolattomassa (itsetehdyssä) lihaliemessä, jos sattuu keittelemään joskus lihoja. Valmiiksi hiukan pehmennyt aloitus saattaa houkutella koiraa syömään luuta mieluummin.

Kuvassa näkyy myös toinen broilerin kuivaliha-luumurske-luu (kuvan alin). Nämä eivät ole kannaltani ihan yhtä pop, kylläkin koirien mielestä maistuvat yhtä hyvin, mutta ne menevät todella nopeasti, eivätkä mielestäni ehkä ihan yhtä hyvin aja hampaiden puhdistustarkoitusta tai käy ajanvieteluiksi. Kylläkin saattaa olla paremmin syötävissä heikkohampaisempien kohdalla tai niillä, joilla ruuansulatus ei sulata kiinteää nahkaa. (Myös Zooplussan valikoimissa, Five Star Diner Kana Wrap -tikut)


Sushikierre, vaaleaa kalaa nahkoineen, hyviä rasvahappoja
ei lisäaineita eikä väriaineita, hyvä maistuvuus! Trixi Premio

Kalatuotteet ovat koirien mieleen ja nämä kuivatut sushikierteet ovat olleet hyvä löytö! Ne ovat rapsakan kuivia, haiskahtavat hetken kun niitä syödään mutta kaikki pienet hippusetkin imuroidaan syöjien toimesta talteen, eli eivät sotke eivätkä likaa ollenkaan! Nämä löytyvät myös mainitsemani nettikaupan  valikoimasta. Viimeaikoina ovat olleet siellä myös tarjouksessa.

Vastaavia olen Suomesta löytänyt Faunattaresta, joista kuva alla. Niiden hinta oli muistaakseni 50 senttiä/kpl ja tulevat kyllä hinnakkaammiksi kuin netistä tilattuna. Hyvä tuote kuitenkin sekin. Hyvät rasvahapot turkille!!

Faunattaren  vastaava, noin 12 cm pitkä

Oscar koiran popcornit, riisiä
Viherpelletit (Rinti) korvaamaan ruohon syöntitarvetta
ja lihapitoisen ravinnon vastapainoksi


Yllä kuva Oscarin koiran popcorneista, jotka on tehty pitkäjyväisestä riisistä 99% ja lisänä hiukan maksanmakua 1% siipikarjan maksaa, ei lisäaineita! Rasvaa alle 1 %.Näitä käytän yksittäisinä palkitsemiseen, esimerkiksi hoitotoimenpiteiden jälkeen. Ovat erittäin kevyitä ja ainakin meillä koirat aivastelevat innoissaan odottaessaan popcornejaan, jonka sanan jo tunnistavat :D Oscarin koirapopcorneja löytää Prismasta.


Neliskanttiset nappulat ovat jälleen netistä tilaamiani Rinti Green Mix viherpellettejä. Meillä molemmat koirat ovat syöneet kesäisin mielellään ruohoa ja se on ihan tarkoituksellinen tapa koirilla. Ihan varma en ole siitä, mikä syy siihen on mutta nämä napit on tehty korvaamaan tätä tarvetta ja tasapainoittamaan lihapainotteista ravintoa.  Olen nyt syöttänyt niitä muutamia päivässä. Hyvin maistuu ja onkin mielenkiintoista tulevana keväänä nähdä vaikuttaako ruohonsyöntiin. Voin kertoa huomioistani myöhemmin. (Tuote 1 kg suljettavassa pussissa, ilman väri ja lisäaineita, Zooplus)


Sisältää vehnää, mutta koska syötän hyvin vähän (lisäravinne) katson itse läpi sormien: Tuotteen kuvaus myyjältä, jotta itse voi päätellä tarkemmin:

Koirilla, jotka ovat tottuneet syömään kuivaruokaa on taipumusta pehmeä-koostumuksellisiin ulosteisiin, kun ne vaihtavat ravinnon purkkiruokaan. Tämä Rinti täydennys auttaa.

  • Sisältää luonnollisia osia kuin ne olisivat normaalisti löydettävissä koiran vatsassa
  • Kasvi-ainekset kuten rehumailanen, hedelmät ja kasvikset
  • Sisältää runsaasti ravintokuitua
  • Ihanteellinen täydennys liha-aterioille
  • Positiivinen vaikutus ruoansulatusjärjestelmälle (kiinteyttää ulosteet)
  • Vähän rasvaa ja energiaa, näin sopii myös koirille, joilla on ongelmia painon kanssa


Valmistusaineet:
maissi, vihreä sinimailanen jauhe, kana, porkkanat, kananrasva, rypsiöljy, sokerijuurikaskuitu, vehnä, kala, maksa, herneet, dehydratoidut omena, maitojauhe, oluthiiva, suola.
                Olen kuullut ruohonsyönnin tarpeen perusteluiksi esim. närästelyä. Omilla koirilla on ollut aiemmin ajoittain rättimäistä tuoksua suupielissä ja silmävuodossa, joka on kyllä tyystin kadonnut. Uskon, että granuloomien syntyyn närästyksellä voisi myös olla merkitystä. Tämä vain oma päätelmäni.


Pääruokana koirani syövät nykyään Virbacin ankka tapiocaa, johon päätyminen onkin sitten ihan oma tarinansa. Kirjoittanen aiheesta myöhemmin lisää :)


Muista tilaamistani kuivalihatuotteista (lisäaineettomat ja vähärasvaiset) voin kirjoittaa myöhemmin lisää, nimenomaan eksoottisempien lihojen valikoima on ollut mielenkiintoni kohde, kuten ankka ja kani, joista omia kokemuksia.


Kaikenkaikkiaan uskon, että B.A.R.F olisi koirille kaikkein paras ruokintatapa, itsekin harkitsen asiaan perehtymistä ja siihen siirtymistä. Sitä ennen on kuitenkin pelattava muilla ratkaisuilla.


Yrjölänpuuropohjaista ruokintaa harrastin pari vuotta, siitä ehkä lisää myöhemmin.


Edit: 4.4.2011 Coocie's puruluurullia broilerilla ei ole hetkeen ollut Zooplus.fi:llä mutta Zooplus.com'illa löytyy, pyysin jo viestillä myös .fi sivustolle takaisin näitä ja lupasivat näin tehdä.. kun olen niitä niin mainostanut viime aikoina :) 


Zooplus.fi / Zooplus.com  sivustot molemmat toimittavat Suomeen. Eroja on samoilla tuotteilla hinnoissa!! Toinen ero on, että .fi tilauksen ylittäessä 40 euroa on toimitus ilmainen, .com sivustolla raja on lähempänä 70 euroa, jotta toimitus on ilmainen. Laskelma näkyy ostoskoria täyttäessä! Kannattaa ehkä koetäyttää tilaus samoilla tuotteilla molemmissa paikoissa ja valita itselleen kokonaisuudessaan edullisempi vaihtoehto? Molemmat laskuttavat euroissa. .com tuotevalikoima on laajempi, pikasilmäyksellä kun katselin.Edit: 07.04-2011 Tein hieman hintavertailua tänään Faunattaressa käväistessä,

Hintavertailu: 

Zooplus.com,1 kpl 200 gr pussi kierrepuruluita Coocie's Delicatess  kanan rintalihalla päällystettynä 4,69 euroa

Faunattaressa,1 kpl 70 gr pussi, 6,90 euroa (210 grammaa/3 * 70 gr maksaisi  hunajaa.. )  (parempi sekin kuin ei mitään, mutta säästön voi jokainen itse laskeskella ;)

Toinen tuote, itseasiassa aivan sama tuote tässä tapauksessa:
Zooplussalla Rinti Chicko, kani 60 gr:n pussi 1,99 euroa (ts. 2 euroa) ja sama tuote, Rinti Chicko, 60 gr, kani Faunattaressa 6,50 euroa (yli kolminkertainen hinta).

Tarkoitus ei ole mainostaa, vaan tuoda esille faktoja oman kokemuksen kautta. Kun pitää huolen siitä, että tilaa kerralla riittävästi, saadakseen vielä kuljetukset ilmaisina, kaikkine bonustuotteineen ja kuponkialennuksineen, ei jää epäselväksi kumpi tulee halvemmaksi ja eipä tarvitse edes kiikuttaa tavaroita itse kotiin. Zooplus on vain yksi nettikauppa mutta ainoa, josta itsellä kokemusta. Nopea toimitus (alle viikko) kyselyihin tulee heti vastauksia jne. erittäin kohteliaat viestit olen saanut saatavuuskyselyihin.


Lisäys koskien kuivalihoja:


Muistuttaisin, että moni kuivaliha on ns. vähärasvaista ja tätä kautta vähemmän energiaa kuin runsasrasvaisissa lihoissa. Huomioitavaa kuitenkin on, että jos antaa kuivalihaa (josta poistettu neste ainakin melkein täysin) kuivapaino vastaa suurempaa määrää tuorelihaa!! Kuivaliha on kevyempää grammoissa mutta samat energiamäärät ovat tallessa, kuin runsaasti vettä sisältävissä tuorelihoissa. Rasvaisuudesta riippuen liha sisältää 50 % - 75 % vettä, eli kuivalihaa annosteltaessa tulee tämä seikka muistaa!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja niksit kirjoittamistani aihepiireistä ovat tervetulleita!