lauantai 26. maaliskuuta 2011

koiran horoskooppiluonnehdinnat - leikkimielinen väännökseni ihmisen vastaavistaskorpioni-koira matkalla pöydälle
Olen täysin leikkimielellä naputellut tällaisen "koiramaailmaan" muunnellun tekstin erään Iltapäivälehden, ihmisille suunnatusta, horoskooppi-luonnehdinnasta. Meidän omien koirien kohdalla osuu kyllä nappiin, narttu on skorpioni ja uros on jousimies :D


Oinas-koira (21.3. - 20.4.)


on itsenäinen (karkailee) ja aloitteellinen persoona, joka huomaa kantaa sukkasi parempaan paikkaan oma-aloitteisesti. Tuppaa olemaan nuorena kiihkeä ja tulinen, kirjannurkat nakerreltuna, kimakka leikkihaukku kaikaa, vanhemmiten parhaimmillaan arvokas ja elegantti, eikä juuri tee sohvalle tilaa. Jos ei saa toteuttaa omaa sisäistä totuuttaan, muuttuu se jopa hankalaksi ympäristölleen (mököttää). Tulee toimeen pienten lasten kanssa, sillä tunnistaa heissä leikkisyyden, jos on saanut itse riehua pentuna. Karkailee. Suostuu kuitenkin ajoittain tottelemaankin ja hoitotoimenpiteisiin. Ei luovuta vetoleikeissä helposti.


Härkä-koira (21.4. 20.5.)


on harkitseva nautiskelija, jolle aistinautinnot ovat hyvin tärkeitä. Lenkit kuluvat pitkään ja hartaasti nuuskutellen ja kaikkea mahdollista maistellen. Tottelee mielummin leluilla aktivointia ja kannustavaa kiitosta, kuin komentelua. On erittäin uskollinen ja haluaa elämäänsä perusrutiineja. Ei sopeudu kovin helposti muutoksiin, mutta jos löytää sisäisen rohkeutensa innostuu osallistumaan ja vapautumaan. Saattaa olla varautunut ja ennakkoluuloinen. Yleensä sallivampi iän myötä. Rakastaa luonnossa vaeltelua ja nuuskuttelua (+minkä vaan syömistä).


Kaksonen-koira (21.5. - 21.6.)


on usein haukkuherkkä ja valpas, joka haluaa ottaa kontaktia ja olla reviirin vahti. Kyllästyy nopeasti, jos ei saa vaihtelevaa virikettä. Pitkäjännitteisyys on joskus hakusessa ja uskollisuuskin saattaa joskus unohtua, se on kärsimätön ja tuuliviirimäinen. Kuitenkin se on varsin leikkisä ja karismaattinen persoona, joskin joskus vahtii luutaan raivokkaasti. Vilkas ja kommunikointikykyinen kaksoskoira tykkää erirotuisista koirista. Yksi luonteenpiirre on arvaamattomuus.


Rapu-koira (22.6. - 22.7.)


on herkkä ja muista huolehtiva kotikoira, joka pitää hyvästä ruuasta ja turvallisuutta tuovista rutiineista. Arvostaa hyvää laumanjohtajaa ja toistuvia rutiineja. On laumaansa puolustava jäsen, mutta mököttää loukkaantuneena kokiessaan vääränlaista kohtelua. Puutarhan kaivelu voi olla intohimo, samaten kasviperäisten löytöjen nutustaminen. Rapu-koira on lempeä ja uskollinen ystävä ja hoitaa pentujaan hyvin.


Leijona-koira (23.7. - 22.8.)


on valovoimainen, vahva ja haasteellinen. Suoraeleinen leijonakoira puhuu hyvin koiraa ja saa muut alistumaan suosiolla. Sillä on paljon karismaa, mutta myös sen tueksi selkärankaa. Uskollinen leijona-koira on ajoittain päällepäsmäri mutta parhaimmillaan loistava laumanjohtaja. Se on selkeää johtajatyyppiä, mutta voi joskus sortua liikaan pomottamiseen. Lämminhenkinen koira, joka on leikkisä pennuille mutta aikuisten koirien kanssa keskittyy laumanjohtajuuteen.


Neitsyt-koira (23.8. - 22.9.)


on pitkään tarkkaileva ja harkitseva koira. Sillä on muisti kuin norsulla. Vaikka sillä on leikkisyyttäkin, usein totinen rutiinien seuraaminen miellyttää sitä enemmän. Se saattaa loistaa kaverikoiratoiminnassa tai jäljestyksessä, missä pitää olla kurinalaisuutta ja järkevää toimintaa. Neitsyt-koira sopii myös valjakko koiraksi. Se on turvallisuudenhaluinen, rauhallinen ja äärimmäisen itsenäinen. Mitä ikinä tekeekin, tekee sen tunnollisesti.


Vaaka-koira (23.9. - 23.10)


tasapainoilee nimensä mukaisesti joko/tai periaatteella. Tottelee/ei tottele, ujostelee/on rohkea, on virkeä/nukkuu, seuraa/karkaa jne. se osaa nauttia elämästään, jos mikään piirre ei jää liikaa päälle. Vaaka-koira on ajoittain kärsimätön ja levoton, eikä pysty itse ratkaisemaan tilanteita, vaan kysyy laumanjohtajan ohjausta ja ratkaisuja. Laumassa se toimii hyvän hengen luojana ja myös hyvin rakastettava. Se sopeutuu eri rotuisten koirien kaveriksi, näkee ne rikkautena, ei uhkana. Innostuu helposti ja tykkää loikoa katselemassa maisemia.


Skorpioni-koira (24.10 - 22.11.)


on vaistojensa varassa toimiva, intohimoinen ja väsymätön tutkija, joka järjestää tutkimushalullaan jatkuvasti draamaa. Löytyy pöydältä tai juuttuneena johonkin nenänsä johdattelemana. Sen luonteeseen kuuluu vahva seksuaalisuus ja näin ollen lelut, toiset koirat ja melkein mikä vaan saa kyytiä. Skorpioni-koira on hyvin uskollinen ja omistushaluinen. Tuntee syvästi ja aistii omistajansa mielenlaadun taitavasti. Jos se ei ole keskittynyt ympäristön tutkiskeluun, se eläytyy omistajansa tunteisiin ja lohduttaa, on erittäin "inhimillisesti"älykäs. On vaikea saada tottelemaan, mutta oppimansa osaa vaikka unissaan.


Jousimies-koira (23.11. - 22.12.)


on suora ja rehellinen, vainukoirana loistava! Luonteeltaan hyvin liikkuvainen ja seurallinen, mutta tietyllä tavalla seurallinen oman tiensä kulkija (saattaa vaeltaa turhankin kauas vainujensa perässä). Pitää ihmisten seurasta mutta vetäytyy välillä täysin syrjään. Se on seikkailunhaluinen, leikkisä ja huumorintajuinen, mutta vaatii myös omistajaltaan paljon. Pitää vieraista  koirista ja nauttii vapaana juoksemista. Tunneälykäs. Keksii omia leikkejä ja leluja, mikä vaan kelpaa leluksi!


Kauris-koira (23.12. - 20.1.)


on käyttökoirana loistava ja vastuuntuntoinen, jopa kurinalainen koira. Poliisikoirat, sokeain avustajat, pelastuskoirat, homekoirat jne., voisivat parhaimmillaan olla juuri kauris-koiria! Se on ahkera, yritteliäs, tottelevainen ja vahvahermoinen. Pentuna se on usein totinen ja rauhallinen sivustaseuraaja, mutta iän myötä huumorintaju ja leikkisyys korostuvat. Yleensä kauris-koirat ovat pitkäikäisiä ja lempeitä vanhuksina. Koti on kauris-koirille tärkeä ja se pitää oman tonttinsa puhtaana sekä jätöksistä, että ryöväreistä. Kaikenlainen palveleminen on sille parasta maailmassa!


Vesimies-koira ( 21.1. - 19.2.)


on kapinallinen ja rohkea, lauman kärjessä, uusia polkuja rohkeasti kulkeva, lauman eteen kaikkensa tekevä taistelija. Lähtee mielellään vaeltamaan omia polkujaan pitkällekin, mutta palaa aina takaisin. Se on äärimmäisen uskollinen sille, joka sen mielestä on sen arvoinen, mutta ei alistettuna. Luonteeltaan se on sosiaalinen erakko, jonka selustaan moni lauman jäsen haluaa mennä. Myös sen epäsuosioon saattaa joutua, eikä se luota kaikkiin ehdoitta, vaan piilottaa heikkoutensa ja kipunsa herkästi. Tunneherkkä vesimises-koira ei siedä, hyväksy, eikä unohda vääryyttä eikä kaltoinkohtelua.


Kalat-koira (20.2. - 20.3.)


on tunteellinen ja herkkä, hyvää kaikista uskova ja lähestyy aina ensin  häntää heiluttaen kaikkia. Se on pehmeäluontoinen ja helposti koulutettava ja nauttii tottelevaisuudesta! Se haluaa suhtautua kaikkeen iloisesti ja luottavaisesti ja on heti valmis osallistumaan. Usein se on taitava ja näppärä suoriutumaan tehtävästä kuin tehtävästä, koska se ei stressaa suorittaessaan. Silti se on äärimmäisen herkkä, vaikka antaisi ymmärtää ulospäin muuta. On ennemminkin seuraaja kuin laumanjohtaja. Oppii mielellään uusia asioita ja suhtautuu positiivisesti kaikkeen tekemiseen. Saattaa häkeltyä ja kaipaa ohjausta. Hyvä muisti.
skorpioni-koira pöydällä2 kommenttia:

 1. Hei.

  En löytänyt mistään sähköpostiasi joten kokeilen tätä kautta. Saisiko kirjoittamaasi koira horoskooppia julkaista Mopsi-lehdessä (Suomen Mopsikerho ry:n jäsenlehti), mahdollisesti pienin mopsimaisin viilauksin?

  Tarja Vettersten, tarja.vettersten[a]gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasin sinulle jo sähköpostilla, mutta vastaan vielä tähänkin; mielihyvin saat ja saat muokata sitä mopsimaisin viilauksin!

   Poista

Kommentit ja niksit kirjoittamistani aihepiireistä ovat tervetulleita!