sunnuntai 28. elokuuta 2011

niksi jäisten koiranruokapötköjen pätkimiseenLekottelua


Kärvistelin aikanaan pakastettujen koiranruokapötköjen kanssa, kun syötimme Dinalle Neu-koiranruokaa. Tällöin sahasimme terävällä sahalla (mies sahasi) kerralla jäiset makkarat annoskokoon (vrk annos, joka kahdessa osassa tarjottu) ja yksittäispakattuina takaisin pakastimeen. Jäinen kiekko laitettiin illalla pakastimesta jääkaappiin sulamaan, aamulla se oli jo jaettavissa kahtia jne.
Lopetin näiden pakasteiden annon, juuri tämän sahaamisvaivan ja sen mukana tulleen sotkun vuoksi. Sahatessa ruokaa suli jonkin verran möhjöksi pyörimään sahalle ja sotki ympäristöä. En halunnut sulattaa pötköä kauttaaltaan ja uudelleenpakastaa. Toisaalta, uskon koirien ruuansulatuksen kestävän tällaista välisulatuksesta aiheutuvaa pöpöjen määrän nousua paremmin kuin ihmisten. Syöväthän ne maassa muhinneita, piilottamiaan luitakin vailla ongelmia. Mutta - silti.
Jälkeenpäin sain kuulla niksin, joka ei tietenkään kantautunut korviini Neu-ruokinnan aikoihin, vaan paljon myöhemmin. Näin en itse ikinä kokeillut tätä keinoa, vaan olen nyt kuullut muilta samaisen niksin todella toimivan käytännössä.


Niksi: Täysin jäiseen makkaraan viilletään terävällä veitsellä ympäri viilto, ura. Tämän jälkeen uraa napautetaan terävällä napautuksella esim. vasaralla. Kiekon tulisi murtua uran kohdalta siististi ja melko vaivattomasti. Kokeilkaa!
Kesäreissulla Italiassa, näyteikkunassa ollut
"tuttu näky" hengittävä Cavalier-lelu
 (nukkui ja kuorsasi, hengitysliikkeet näkyivät)

1 kommentti:

  1. Hei! Minä olen kirvesmurhaaja :-) eli kalautan kirveellä jäiset lihapötköt osiin. Ei vaaji paljoa voimaa. Lihasilppua saattaa tulla, joten operaatio hoituu parhaiten kylppärissä. Laitan alustaksi sanomalehtiä (taiteltuna, ei avattuna) ettei lattia vaan vahingoitu jos sattuu kirveenterä osumaan.

    VastaaPoista

Kommentit ja niksit kirjoittamistani aihepiireistä ovat tervetulleita!