maanantai 9. tammikuuta 2012

Kennelliiton Koiranomistajan peruskurssi - ilmestyy nettiin huhti-toukokuussaKuva vedessä ja  mullassa pyörineestä koirapojasta
viime kesältä; "ollaan vaikka tottista!"
Kennelliitto puuhaa käyttäjälle ilmaista nettikurssia koiran omistamisen perusteisiin, nimeltään - Koiranomistamisen peruskurssi. Tämä tullaan lanseeraamaan käyttöön huhti-toukokuussa.


Kurssi sisältää perustiedot mm. koiran käyttäytymisestä,  hoidosta, terveydestä ja kouluttamisesta. Kurssilla myös vastataan monivalintakysymyksiin ja varsinkin ensimmäistä kertaa koiraa omistavalle kurssi kuulemma tarjoaa paljon uutta ja tarpeellista tietoa.


Koiran omistajia pyritään perehdyttämään koiran omistamisen haasteisiin, joten toteutuessaan koiraa hankkiva osannee myös entistä paremmin kysellä kasvattajalta asioita ja päätyä itselleen sopivaan koirarotuun. 


Toivotaan, että hanke on onnistunut ja palvelee paremmin omistajia, mutta ennen kaikkea koiria, sillä liian moni hankkii itselleen sopimattoman rodun tietämättömyyttään, vaikka vähintä mitä koira ansaitsee, on riittävän valveutunut omistaja. Muutoinkin koiraa hankkivan tulee mielestäni perehtyä rotuominaisuuksien kohdalla myös terveystilanteeseen rodussa!


Tässä auki klikattavaksi Linkki Aaamulehden uutiseen 9.1.2012 Kotimaa ,josta tarkempaa tietoa tästä Kennelliiton hankkeesta.


Kurssi sisältää perustiedot mm. koiran käyttäytymisestä,  hoidosta, terveydestä ja kouluttamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja niksit kirjoittamistani aihepiireistä ovat tervetulleita!