maanantai 11. heinäkuuta 2011

silmien sirristelyä - lääkärireissuHäiveperhonen pihapöydällä
Viime viikolla alkoi Dinan vilkkuluomi olla yllättäen punertavan oloinen ja oikea silmä oli muutenkin kostea ja koira sirristeli ajoittain sitä. Aluksi ajattelin roskan vaivaavan ja huuhtelin useaan otteeseen Naso Ratiopharm NaCl suolaliuoksella (pieniä säilöntäaineettomia pipettejä) ja silmä rauhoittuikin hiukan tai ei ainakaan pahentunut.


Perjantaina varasin silmälääkäriajan varmuuden vuoksi maanantaille, koska silmien valkoiset osat punoittivat yhä, vaihtelevan punaisina huuhteluista huolimatta. Tänään kävimme silmälääkärillä ja hän löysi värjäyksessä selkeän pistosjäljen silmästä :/ Jälki on niin selkeän pyöreä ja säännöllinen, että lääkäri epäilee sen olevan tikun tai tukevan ruohonkorren tökkäisemä.


Niinpä saimme antibioottitippoja, joita laitetaan silmään 5 kertaa päivässä kolmen viikon ajan. Onneksi syy sirristelyyn selvisi, onneksi ei pahempaa ollut tapahtunut ja onneksi lääkitys suojaa nyt silmää ja sen parantumista. Tällaista täällä. Dina oli esimerkillisen reipas tutkittaessa, eikä liikahtanutkaan vaikka pinseteillä raotettiin vilkkuluomeakin! 


Dina tuppaa hermoilemaan käytävällä ja odotustiloissa mutta tutkimuspöydällä se nököttää todella kylmähermoisesti ja on suorastaan ihanuus hoitaa. Olen niin ylpeä reippaasta tytöstä! Silmävaivoissa kannattaa mennä herkästi näyttämään, ovat ne niin tärkeät säilyttää terveinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja niksit kirjoittamistani aihepiireistä ovat tervetulleita!