maanantai 2. toukokuuta 2011

höttökarvan nyppimisen apuna - hohkakiviTrimmauskivi
hevosten trimmauskivi
ei kuulemma murusta yhtä paljon
Trikkitytöllämme on mustan karvaosuuden kasvu ollut aina voimakasta, korvatkin ovat erittäin pitkäkarvaiset. Turkki sinällään on hyvässä kunnossa, onneksi, eikä hilsettä ole. Karvaa Dina vaihtaa kaksi kertaa vuodessa, muuten ei juurikaan karvaa suuressa määrin irtoa.


Mustat osuudet saattavat pitää lujasti kiinni vanhenevista karvoistaan, johon neuvo nyppiä niitä on ollut melko tuskaisaa. (Minulla sattuu olemaan kipeä nivel nyppimissormissa) Ostin eläinarvikekaupasta trimmauskiven nimellä olevan mustan hohkakiven (laavakiveä, joka täynnä reikiä), kun tätä kiveä pitää kämmenen sisällä niin, että nyppäsee kaikilla sormilla tehden samalla pienen kääntöliikkeen, irtoavat juuri nämä höttöiset karvat, ainakin sormin nyppimistä paremmin koko hohkakiven kyljen pituudelta. En hankaa turkkia tällä, vaan avustan pisimpiä höttökarvoja nyppimisliikkeellä irtoamaan!! Aivan pisimpien, höttökarvojen nyppimistä!! Vaihtoehto nipistysotteelle, jos se ei sormille sovi!


Tämäkään nyppiminen ei ole mitään mieltä ylentävää, mutta kyllä siistiytynyttä ulkomuotoa on mukava sen jälkeen katsella :). Koira suorastaan "laihtuu" silmissä, kun sivulle törröttävät ylimääräiset hötöt lähtevät. Ainoa ärsyttävä asia hohkakivessä on, että se murenee koko ajan hiukan, päälaelta nyppiessä kannattaa varoa, ettei muruja joudu silmiin!! Pehmeää turkkia ei siis tällä hangata, kuten karkeakarvaisia trimmattavia koiria!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja niksit kirjoittamistani aihepiireistä ovat tervetulleita!